Väldigt produktiv dag

Jag spenderade hela förmiddagen i sängen. Var så totalt utmattad att jag inte lämnade sängen förrän klockan tolv. Men sedan blev det en massa saker gjort. Började dagen som vanligt med en morgonpromenad med vovven. Sedan så diskade jag, började dammsuga men tog en paus för att brorsan kom förbi. Jag och saxen tog en omgång genom hans hår för att korta ner och jämna ut lite. Sedan dammsugade jag färdigt. Jag har även tvättat några timmar idag, nyss hämtat upp det sista från torkrummet. Vid sex-tiden gick jag en promenad till med Lillie, dessutom lite längre än vad jag brukar. Lyckades ramla omkull två gånger eftersom det är så extremt halkigt. 
 
Efter hundpromenaden så åkte jag in till stan och plockade upp Han med det stora H:et. Vi åkte till Waynes för en kaffedejt. Jag är ju så förälskad i deras vaniljlatte. Så där satt jag med levande ljus, gott kaffe, lite spel och bästa tänkbara sällskap. Tänk hur en annan människa kan ge mig så mycket energi och glädje. 
 
När jag sedan skulle hem så regnade det på den 0-gradiga vägen så det var halkigare än halkigt så gick väldigt långsamt. Blev även att dra på broddar  när jag gick godnattprommisen med Lillie. Men oj vilken dag det har varit. Kommer nog vara helt slutkörd i kroppen imorgon.
 

Medicineringen som förstör min sömn.

Fick ju som sagt ny smärtstillande medicin mot tietzes. Egentligen så funkar den hyfsat bra mot smärtan, så det kan jag  inte klaga på. Men när det kommer till sömnen så vet jag inte ens vad som händer. Du vet den här känslan precis när man håller på att somna? Man haar som börjat drömma men man är som ända halvvaken på något vis? Nästan hela natten till idag så låg jag på den fina linjen mellan sömn och vakenhet. Jag var verkligen inte fullt vaken, men jag sov inte heller. och det var en ytterst olustig känsla. Så ikväll har jag provat att ta kvällsdosen lite tidigare för att se om det gör någon skillnad. 

Hemmaapoteket

Under drygt ett år har jag provat så många olika mediciner så jag har mitt egna lilla apotek hemma, då jag alltid glömmer eller är för lat för att lämna in dom som inte används. Och idag har en nykomling fått hoppa in i mitt proppade medicinskåp. Jag hade bett min läkar eom något annat än citodon under tiden jag försöker bli av med tietzes syndrom, eftersom citodon är såpass korttidsverkande och att det hinner gå ut under natten och blir även måga smärtpeakar under dagen. 
Sagt och gjort, plingade i mobilen imorse att jag fått svar på 1177.se. Min läkare har skrivit ut recept på tramadol. Ajdå. En medicin som jag själv har väldigt mycket fördomar mot och som jag själv kallade för råttgift under tiden jag jobbade inom äldreomsorgen. Vi hade en tant där som hade tramadol dagligen, och biverkningarna var så extremt hemska att jag nästan blev mörkrädd.. Allt frön sömnlöshet till hallucinationer. Och denna tant hade ändå en väldigt låg dos. 
Nu har ju jag och nämnd tant inte alls samma grundproblem, men jag känner ändå en liten rädsla över möjliga biverkningar. Men förhoppningsvis tar det bättre på smärtan så att det gör mindre ont att andas.

dylwen.blogg.se

Livet med kronisk smärta, ups and downs. Livet helt enkelt

RSS 2.0